Senna durft groot te dromen

“Als je iets wil, dan moet je ervoor gaan!”

Senna Oosterhof, 12 jaar en voetballend tussen de jongens bij s.c. Buitenboys.

Ik sprak haar aan direct na een training bij haar club in Almere Buiten. Het lange haar nog in een staart (want dat moet als je speelt en traint) en lurkend aan haar bidon.  Ja, ze heeft wel tijd voor mij, maar eerst nog even goed bijkomen van een intensieve en leerzame training. Een training die ze 3 x in de week ondergaat. Tussen de jongens.

Als 5-jarige dartelde ze reeds op de velden en in de loop der jaren raakte Senna alleen maar meer en meer gepassioneerd over het spelletje. Het was indertijd voor de stafleden van de club al snel duidelijk dat Senna een bovengemiddelde speelster is. Eéntje die ervoor durfde uit te komen dat ze gewoon beter wil worden in voetballen en daar veel voor over had om dat te bereiken.

Oranje Leeuwin

“Ik kan me nog herinneren dat ik eerst begon bij Arno Splinter (splinter is een voormalige Ajax speler en tegenwoordig organisator van voetbalevenementen, red.) en dat hij zei dat ik talent had. Hij benaderde een aantal trainers en adviseerde hen om mij snel in hun team op te nemen, want ik kon er wat van”. Senna’s ogen glinsteren erbij als ze de herinnering aan toen oprakelde.

De 12-jarige weet wat ze wil en is daar helemaal open in. Wars van alles, maar niet naast haar schoenen lopend. Haar schouder ophalend zegt ze daarover: “Nee, ik wil later een Oranje Leeuwin zijn. Dat is mijn doel. Mijn droom. En daar wil ik best wel veel voor doen. Ik vind voetbal gewoon leuk. Nee, eigenlijk is het nu meer een passie van mij”. Hierbij kijkt ze fronsend naar haar moeder alsof ze wil zeggen: “Ja toch?” De glimlach van Mama doet vermoeden dat het goed zit.

Idool

“Lieke Martens”, zegt ze. “Dat is mijn idool. Ik was trouwens  bijna het meisje geworden dat Lieke moest uitbeelden toen ze klein was. Weet je wel, van die Pindakaas reclame. Jammer genoeg werd ik tijdens de casting 2e.”

Op de vraag welke positie Senna prefereert, geeft ze aan dat het middenveld haar wel bevalt. Op de 6, 8 of 10. “Daar zal ik lekker veel aan de bal kunnen zijn en….ik kan dan ook bepalen welke richting het spel moet gaan. Acties maken”. Pffff… zo jong en dan al weten wat en hoe ze het hebben wil.

Advies

Senna Oosterhof, een jonge speelster die reeds kennis heeft gemaakt met Ajax en die tegenwoordig is opgenomen in het Jeugdplan Nederland O13, West 1. Als toetje geeft Senna nog raad aan alle meiden die echt hogerop en beter willen worden in voetbal: “Je moet je uiterste best doen, maar wel plezier eraan beleven. En als er talentendagen zijn, is het leuk om je ervoor op te geven.”

Senna voetbalt tussen de jongens

Scroll naar boven